Volite pohovani sladoled i uvek ste se pitali kako se pravi ta izvrsna kombinacija hladnog sladoleda unutra i tople i hrskave kore spolja ?
Pogledajte video snimak sa receptom i saznajte !
Potrebni sastojci: Sladoled po izboru, 2 jajeta, mleveni kornfleks/keks, ulje.
Korak 1: Na pleh stavite papir za pečenje, pa izvadite nekoliko većih kugli sladoleda od vanile i ubacite ih zamrzivač na sat vremena da se dobro zalede. (0:09)
Korak 2: U diblji sud sipajte smrvljeni kornfleks ili mleveni keks. Urolajte svaku kuglu sladoleda i vratite u zanrzivač na još pola sata. (0:42)
Korak 3: Umutite 2 jajeta, pa svaku kuglu sladoleda umočite u jaje, pa ponovo u kornfleks/keks i još jednom, po poslednji put vratite kugle u zamrzivač na sat vremena. (1:25)
Korak 4: U dublju šerpu sipajte ulja i ostavite da se dobro ugreje. Ubacujte kuglu po kuglu i pržite ih 10-15 sekundi. Izvadite i poslužite ! (1:54)
Ovako pripremljen sladoled mora da se posluži odmah ! Sigurni smo da će svi uživati u ovoj poslastici !
Možete vi to same !
NAJPOPULARNIJI Komentari