Želite brz dezert koji će vam ulepšati početak radne nedelje? Imate u poslepodnevnim časovima goste i želite da ih obradujete dezertom? Mi imamo rešenje! U narednim redovima nalazi se recept za penastu tortu koja je neodoljiva i koju će vaši voljeni obožavati. Nećemo okolišati, pređimo na stvar.
Uživajte u ukusu!
NE PROPUSTITE: Oreo slatkiš u šoljici - recept!
Potrebni sastojci za koru:
250 gr putera ili margarina, otopljenog
kašičica soli
800gr izmrvljenih krekera
Za čokoladni fil
200gr čokolade
100gr putera
3 jaja
100gr šećera
Za preliv:
4 belanca
150gr šećera
Način pripreme:
Počnite redom tako da prvo napravite koru od krekera, pomešajte krekere sa drugim navedenim sastojcima i postavite u pleh ili kalup za pečenje. Naš savet je da prethodno kalup obložite papirom za pečenje.
Za fil je potrebno uključiti ringlu i zagrejati u posudi čokoladu i puter, tačnije pomešati ih.
Zatim u posebnoj posudi umutite jaja, puter i šećer tako da smesa postane penasta i u nju dodajte čokoladni fil.Premažite prethodno postavljenu smesu za koru i ostavite u frižideru da se ohladi.
Izmešajte mikserom belanca i druge sastojke i dodajte na sam vrh kolača, zatim pecite na 200 stepeni 10 minuta, za hrskavije zalogaje.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari