Suši je jelo japanskog porekla. Sigurno se neće svima svideti riba umotana u pirinač i alge, što je potpuno razumljivo. Za obožavaoce žive ribe i japanske kuhinje, ovo je pravi specijalitet. Da biste napravili dobar suši potrebe su vam godine iskustva što ne znači da ne treba pokušati. U
U narednim redovima ćemo vam predstaviti recept za sushi, koji će uspeti početnicima.
Potrebni sastojci:
Susam
Soja sos
Šolja pirinča za sushi + 3 kašike pitinčanog sirćeta
Pola kašičice šećera i soli po ukusu
Šargarepa
Priprema:
Prvi korak u pravljenju je pranje pirinča. Kad ga operete, ostavite da odstoji dvadesetak minuta i zatim ga kuvajte na laganoj vatri dok ne upije vodu.
Smesu koju ćete ubaciti u prohlađeni pirinač je mešavina sirćeta, soli i šećera. Pustite da kratko provri i da se rastope kristali soli. Sačekajte da se sirće prohladi, pa tek onda mešajte sa pirinčem.
Nakon što je pirinač upio sve dodatne sastojke, vreme je za motanje rolnica. Za ovaj proces će vam trebati podmetač od bambusa ili nešto što je savitljivo, a ujedno i čvrsto. Postavite alge na podmetač i rasporedite 1/3 pirinča.
Na kraju dodajte susam i šargarepu koju ste prethodno isekli na štapiće,probarili i na tihoj vatri prodinstali.
Uvijte rolnicu i to je to!
Možete poslužiti uz soja sos. Suši je veoma prilagodljiv tako da možete ubacite bilo koju omiljenu namirnicu.
Ukus i kvalitet restoranskog i domaćeg sušija ne može da se poredi, pogotovo ako ste početnik u ovome. Ali, šta je prednost?
Isprobajte recept i pišite nam utiske.
NAJPOPULARNIJI Komentari