Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, pogledajte ovaj brz i ukusan kućni recept.
Potrebni sastojci:
1 manje pile,
4 mlada luka,
50g iseckanog đumbira,
2-3 kaške vina za kuvanje,
1 kašika soli.
Sastojci za pripremu sosa:
1 kašika ulja od susama,
1 kašičica maslinovog ulja,
1 kašika soja sosa,
1 kašičica šećera,
1 kašika đumbira u prahu
1 kašika belog luka u prahu,
1 kašika iseckanog mladog luka,
1 kašičica pečenog susama,
1 kašika mlevenog kikirikija,
1 kašičica chili ulja,
Pola kašičice bibera,
Vrlo malo korijandera.
Kratak rezime pripreme: Mladi luk iseckajte po dužini i polovinu mladog luka i đumbira stavite u pile. Pile, ostatak mladog luka i đumbira, stavite u veliki lonac i sipajte vodu. Kada voda proključa, smanjite temperaturu, cediljkom uklonite crne mehuriće i ostavite da se kuva na tihoj vatri 25 minuta. Prebacite pile u tanjir, dok je još uvek vruće, jednako ga premažite vinom za kuvanje i solju. Isecite pile na manje parčiće i prelijte ga pripremljenim sosom.
Prijatno, možete vi to same.
NAJPOPULARNIJI Komentari