Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • 5 knjiga koje će vam promeniti pogled na svet

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Muškarci otkrivaju: Ovo su stvari koje mrzimo kod žena (ali samo malo!)

  • Originalni recept za tufahije

Recepti

Originalni recept za tufahije

Tufahije su tradicionalni desert od kuvanih jabuka punjenih orasima, a njihova lepota je u jednostavnosti i savršenoj ravnoteži ukusa. Evo kako da ih napravite po originalnoj recepturi.

 

Sastojci:

6 srednjih jabuka (najbolje sorte su Zlatni delišes ili Ajdared)

1 litra vode

500 g šećera

1 limun

200 g mlevenih oraha

100 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

1 belance od jajeta

Šlag za dekoraciju

Priprema:

Priprema jabuka: Jabuke ogulite, izvadite im sredinu, a peteljku ostavite. Limun isecite na kriške i stavite ga u posudu sa vodom. Jabuke odmah stavljajte u limunovu vodu kako ne bi potamnele.

Kuvane jabuke: U veću šerpu sipajte 1 litru vode i 500 g šećera. Kuvajte sirup dok se šećer ne otopi. Smanjite vatru, pa u sirup stavite jabuke. Kuvajte ih na tihoj vatri 10 do 15 minuta. Važno je da jabuke omekšaju, ali da ne izgube oblik.

Hlađenje: Kuvane jabuke izvadite iz sirupa i ostavite da se ohlade. Sirup sačuvajte.

Priprema fila: U posudi pomešajte mlevene orahe, 100 g šećera u prahu, vanilin šećer i jedno belance. Sve dobro sjedinite. Ako je smesa pregusta, možete dodati malo sirupa od kuvanih jabuka da je razredite.

Punjenje i dekoracija: Ohlađene jabuke napunite pripremljenim filom. Služite ih u dubokim tanjirima, prelijte sirupom od jabuka i ukrasite šlagom i mlevenim orasima.

Savet: Tufahije su najlepše kada su dobro ohlađene, pa ih pre služenja ostavite u frižideru najmanje sat vremena.

01.10.2025 19:24
 

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period 29.09.-05.10.2025.

  • Idealni datumi za šišanje kose u oktobru: Privucite sreću i novac po Feng Shui-ju

  • Mesečni horoskop za oktobar 2025: Od harmonije do intenziteta

  • Originalni recept za tufahije

  • Krem supa od tikvica: Jednostavan recept za svaki dan

  • Ručna izrada uprkos masovnoj proizvodnji: Porcelanski nakit u svetu brze mode

  • Da li masaža glave doprinosi bržem rastu kose? Stručni pogled na popularni mit

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up