Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

Recepti

Recept za FONDAN masu - ukrasite svoje poslastice na JEDINSTVEN način

 

Foto: craftsy.com

Verovatno ste se nekada pitali kako se prave one savršene šarene torte, odnosno smesa u boji kojom se ukrašavaju i prave figurice na torti.

U pitanju je FONDAN.

Otkrićemo vam recept i nekoliko predloga kako da ukrasite poslastice ovom masom koji možete oblikovati i obojiti kako god želite.

Na ovaj način možete ukrasiti torte, kolače, sve vrste slatkiša za bilo koju priliku i uvek će izgledati kao da ih je pravio profesionalac.

Osim toga ovakve poslastice mogu nositi i neku poruku pa mogu biti veoma lične.

 

Namirnice koje su vam potrebne su:

1 kesica želatina u prahu
50 ml hladne vode (za želatin)
20 ml vode (za fruktozu)
100 gr fruktoze ili dekstroze
1 velika kašika glicerina - možete ga kupiti u apoteci
900 gr šećera u prahu.

 

Foto: es-es.mostphotos.com

Pročitajte - Fantastična nugat torta - recept

Želatin preliti sa vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu ili dekstrozu staviti u šerpicu i takođe preliti vodom, staviti na ringlu da se istopi i mešati sve vreme do početka ključanja. Pustite da vri 30-ak sekundi, zatim sklonite sa vatre i dodajte jednu punu supenu kašiku glicerina i nabubreli žilatin. Promešajte.

Foto: pinterest.com

Pročitajte - Kremasta i slasna - MARKIZA torta - BEZ kora, BEZ pečenja

2. U činiju stavite 500 - 600 gr šećera u prahu, zatim postepeno sipajte istopljeni šećer i mešajte. Povremeno dodajte još šećera u prahu, a zatim prospite na radnu površinu i sa ostatkom šećera umesite fondan. Ako su vam u startu ruke mnogo ulepljene fondanom, operite ih i onda nastavite sa mešenjem fondana. Bitno je da ruke nakon pranja dobro osušite papirnatim ubrusom, a ne peškirom ili krpom jer će vam u suprotnom ostati dlačice na fondanu.

Foto: madbaker.net

3. Gotov fondan ostavite 30 minuta na površini gde ste ga mesili da se ohladi, a onda ga stavite u dobro zatvorenu kesu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Najbolje je da se iskoristi u naredna 2-3 dana zato što je onda najlakše raditi sa njim ali ga možete čuvati i mesec dana ako želite. Ako želite da ga koristite nakon više dana zagrejte ga u miikrotalasnoj na 4-5 sekundi kako bi bio lakši za oblikovanje, pazite da ne preterate.

Foto: cupcakes2delite

Pročitajte - Najbrži recept za čoko-moko tortu

4. Ovako napravljeni fondan najbolje je bojiti gel bojama. Uzmite željenu količinu fondana, zabodite čačkalicu u gel boju a onda tu istu čačkalicu zabodete na par mesta u fondan.

Foto: justcake.wordpress.com

5. Ako bojite sa bojom u prahu, pre nego što stavite željenu boju rastopite je u par kapi vode ili alkohola.

 

Od sada od poslastica možete praviti mala umetnička dela i realizovati svaku vašu ideju. 

Svaka posebna prilika može nositi vaš lični pečat.

Možete vi to same!

02.02.2016 10:07
 

Ne propustite

  • Čokoladna MUS torta sa PALAČINKAMA i Idea Dorćol matine

  • Napravite SAMI stalak za torte i kolače za malo novca!

  • Brza mančemelou (munchmallow) torta bez pečenja - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 05.05. do 11.05.2025.

  • Top 10 najpopularnijih imena za devojčice u Srbiji

  • Pet rečenica koje će vam reći muškarac koji vas voli

  • Najbolje kašice za bebe od prirodnih sastojaka

  • Šta tvoj datum rođenja zaista otkriva? Zavirite u svet numerologije!

  • Nije uvek očigledno: 5 jasnih signala da neko manipuliše vama

  • Ljubavni ALARM! Ovi znaci zodijaka pronalaze srodnu dušu u maju!

  • Ne dozvolite da vam pokvare dan: Kako se efikasno osloboditi smrdibuba?

  • Đurđevdan: Najlepši prolećni praznik i jedna od najčešćih srpskih Slava

  • Salata od šargarepe: Tvoj novi, ukusni saveznik u borbi protiv viška kilograma

  • Anđeoski niz brojeva 5-5-5: Danas otključavamo moćne energije promene!

  • Kraj za korov bez hemije: Ovaj jeftini "začin" čisti staze i pločnike u bašti!

  • Spas za vaš tepih: Brzi trik koji vraća svežinu i čisti fleke

  • 5 knjiga koje ti mogu promeniti perspektivu pre 30-te

  • Brzinski recept za božanstveni dezert sa jagodama!

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

3 recepta za najjednostavnije kore za kolače i torte

Niko se nije rodio naučen, zar ne? Ako želite da postanete dobra kuvarica potrebno vam je samo malo volje i pravi...
Scroll up