Za samo 20 minuta napravite preslatke korpice sa jagodama.
Za 6 kolačića trebaće vam sledeći sastojci:
Testo: (prečnik 12cm)
200g brašna,
50g belog kukuruznog brašna,
50g smeđeg šećera,
60ml maslinovog ulja,
70 ml vode,
malo sode bikarbone,
vrlo malo soli.
Fil:
500g jagoda,
3 kašike smeđeg šećera,
1 kašika ruma,
pola kesice vanilin šećera.
250ml slatke pavlake,
1 šaka pečenih lešnika,
1 šaka pečenih oraha,
2-3 kašike šećera.
Kratak rezime pripreme: Jagode: očistiti, iseći na četvrtine i pomešati ih sa šećerom, vanilinim prahom i rumom.
Testo: Podeliti na 4 dela, razvući oklagijom i tanjirom napraviti krugove. Na svaki staviti po nekoliko pripremljenih jagoda i krajeve saviti. Svaki kolačić posuti sa još malo šećera i onda ih peći na 220 c oko 25 minuta, dok ne požute.
Pri serviranju možete dodati seckane orahe i lešnike i po želji slatku pavlaku.
Možete vi to same !
NAJPOPULARNIJI Komentari