Ako tragate za zdravom užinom, lepim doručkom ili domaćom grickalicom koja se brzo pravi, probajte ove odlične, lake, brze i ukusne pržene burek-rolnice!
Ne oduzima vam puno vremena, a pruža dosta zadovoljstva vašim čulima ukusa.
Kada probate, pravićete ih često.
Sastojci:
- 300 grama nemasnog sira
- vezica peršuna
- vezica mladog crnog luka
- so
- biber
- tucana paprika
- gotove kore
Način pripreme:
Sitno iseckajte mladi luk i peršun I sve to pomešajte sa sirom.
Birajte nemasni sir da ne bi izašao iz rolnice u toku prženja.
Masni sirevi se brzo tope na visokim temperaturama. Ukoliko vam sir nije bio slan, možete dodati i prstohvat soli u nadev.
Kašicica tucane paprike, ljute po želji i malo bibera.
Gotovu koru isecite na trouglove veličine koja vam odgovara.
Na širi kraj stavite jednu kašičicu nadeva, ne vise, zatvorite strane i uvijajte ka vrhu, poput kiflica.
Vrh trougla malo pokvasite kako bi se zalepio za rolnicu.
Rolnice pržite na maslinovom ulju u tiganju dok nepostanu zlatno žute boje.
Možete napraviti veću količinu i ostaviti u zamrzivač, pa kada god vam se jede ili vam dođu iznenadni gosti, za tili čas imate lepe I tople burek-rolnice.
Prijatno!
Foto: yogurtkitabi.com
NAJPOPULARNIJI Komentari