Nemate ideju šta da spremite za večeru? Želite nešto što za pripremu ne iziskuje puno vremena, što je hranljivo i ukusno i što će se svideti celoj porodici? Imamo baš takav recept za vas!
Predstavljamo vam ,,Cezar'' sendvič koji će sve oduševiti - garantujemo da će se tražiti porcija više! A ako fila ostane, lako ga možete spakovati i poneti na posao kao hladni namaz.
Sprema se od dobro poznatih sastojaka, a poslužuje sa domaćim dresingom punim proteina.
Pogledajte uputstvo i saznajte kako da napravite ukusni, sočni i hranljivi ,,Cezar'' sendvič.
Potrebni sastojci:
Za piletinu:
700g pilećeg belog mesa,
Voda,
Malo maslinovog ulja,
1 kašičica soli,
Pola kašičice belog luka u prahu,
Pola kašičice bibera,
Za dresing:
100ml grčkog jogurta,
25g parmezana,
2 kašike soka od limuna,
1 i po kašika Dijon senfa,
1 kašika jabukovog sirćeta,
1 kašika soja sosa,
Pola kašičice belog luka u prahu,
Pola kašičice soli,
Prstohvat mlevenog bibera,
Za serviranje:
Kašika seckanog peršuna,
Malo parmezana,
Zemičke,
Zelena salata.
Priprema:
Korak 1: Piletinu isecite na manje komad i obarite tako da ostane mekana i sočna. Zatim je ubacite u tiganj i blago prodinstajte. U toku dinstanja dodajte začine - so, biber i beli luk. Kada je gotova iscepkajte je na sitne komade.
Korak 2: U dubljoj posudi pomešajte sastojke za dresing i dobro ih umutite viljuškom da se sve sjedini u kompaktnu smesu.
Korak 3: Sjedinite ohlađenu piletinu sa pripremljenim dresingom. Neposredno pre služenja dodajte seckani peršun i dodatnu meru parmezana.
Korak 4: Zemičke presecite na pola, stavite unutra list zelene salate, pa filujte pripremljenom smesom. Prijatno!
Možete vi to same!
Foto: twohealthykitchens.com
NAJPOPULARNIJI Komentari