Ubedljivo najbolji slatkiši i nama svakako omiljeni su oni koji se brzo i lako spremaju i ne zahtevaju neku posebnu kulinarsku veštinu koja će vas satima zarobiti pored šporeta.
Jedan od takvih recepata je i današnji - jednostavni čokoladni kolač koji se sprema od samo 3 sastojka!
Sve je tu: čokolada za ukus, samo tri sastojka za više novca u vašem novčaniku i brza priprema koja vam ostavlja dan za uživanje sa dragim osobama.
Pogledajte uputstvo i saznajte kako se priprema ova neverovatno laka poslastica!
Potrebni sastojci:
175 g crne čokolade,
7 jaja,
140g maslaca.
Priprema:
Korak 1: Rernu uključite na 130oC i ostavite da se zagreje. Kalup za tortu obložite pek papirom. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari. Pred sam kraj, kada je čokolada rastopljena, umešajte na kockice isečen maslac, mešajte dok se ne rastopi.
Korak 2: Odvojite žumaca od belanaca, pa u posebnoj posudi penasto umutite žumanca. Lagano mešajući, kašiku po kašiku im dodajte ohlađenu smesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi ulupajte čvrst sneg od belanaca, i na isit način ga dodajte u prethodno pripremljenu smesu. Lagano mešajte dok smesa ne postane kompaktna.
Korak 3: Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte alu folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje (plah ili tepsiju, pa je napunite vrućom vodom do pola kalupa. Pecite 25 minuta. Nakon pečenja, tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pospite šećerom u prahu, isecite toplim nožem i poslužite uz slatku pavlaku ili sveže voće.
Možete vi to same!
Fotografije: gimmesomeoven.com
NAJPOPULARNIJI Komentari