Leti, kada se temperture penju i do 40oC, idelan ručak ili večera će biti obrok salate.
Jedna od njih je svakako i grčka salata!
Ko još ne voli kombinaciju svežeg povrća, začina i feta sira!
Možeteje poslužiti kao prilog glavnom jelu, a uz aromatični tost postaće idealna i kao samostalan obrok.
Pravi se brzo, a biće vam potreban samo nož i daska za seckanje!
Pogledajte recept i saznajte kako da je napravite.
Potrebni sastojci:
2 paradajza,
1 veći krastavac,
1 zelena paprika,
1 glavica crvenog luka,
200 g feta sira,
Masline,
Maslinovo ulje,
Origano,
So po ukus,
Vinsko sirće.
Priprema grčke salate: Iseckajte paradajz, krastavac, papriku i luk pa ih ubacite u činiju i pomešajte. Začinite origanom i posolite. Kockice feta sira i masline stavite preko salate. Pre služenja začinite maslinovim uljem i sirćetom.
Priprema aromatičnog tosta: U maslinovo ulje umešajte origano i sitno seckan beli luk. Posolite po želji pa premažite kriške heba sa obe strane. Pecite u rerni nekoliko minuta, pa poslužite uz grčku salatu.
Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari