Ne znamo za vas, ali mi prosto obožavamo čupavce!
Ko može da odoli kombinaciji kokosa koji nas uvek podseća na leto i čokolade koja zauvek ima posebno mesto u našim srcima!
Spolja hrskavi, a iznutra mekani i sočni, čupavci su idealni kao dezert za svaku priliku.
Jako se lako prave i ne iziskuju nekoposebnoumeće, tako da u njihovom spremanju mogu da se okušaju i manje spretne kuvarice.
Pogledajte recept i saznajte kako se spremaju.
Potrebnni sastojci:
Za patišpanj:
5 jaja,
10 kašika šećera,
10 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
3 kašike ulja,
3 kašike mleka.
Za čokoladni preliv:
100 g čokolade,
2 dl mleka,
4 kašike kakao praha,
Kokos za valjanje.
Priprema:
Korak 1: Sve sastojke za patišpanj umutite, izlijte ga u četvrtasti pleh i ispecite u rerni zagrejanoj na 200oC. Znaćete da je pečeno kada ubodete čačkalicom, a ona ostane suva. Kad se ohladi, isecite na kocke željene veličine.
Korak 2: U 2 dl mleka dodajte 100 gr čokolade i 4 kašike kakaoa i stavite da se sve otopi na toploj ringli i postane kompaktno.
Korak 3: Svaku kocku patišpanja najpre valjajte u čokoladu, pa u koskos i redajte na pek papir. Možete poslužiti odmah toplo ili sačekati da se ohladi!
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa sajta coolinarka.com
NAJPOPULARNIJI Komentari