Pileći cordon bleu je specijalitet koji će sigurno oduševiti vaše ukućane, ali i goste!
To je jelo koje je nastalo u Švajcarskog, a čini ga meso punjenon šunkom i kačkavaljem, prženo u dubokom ulju.
Po originalnom receptu koristi se pileće belo ili ćureće meso, ali postoje i varijacije sa svinjetinom i teletinom.
Koji god izbor da napravite nećete pogrešiti!
Pogledajte recept i saznajte kako da ga spremite!
Potrebni sastojci:
4 fileta pilećih grudi (polovine),
4 lista praške šunke,
8 listova tost sira,
so,
biber,
jaja i prezle za pohovanje,
ulje za prženje.
Priprema:
Korak 1: Pileći file malo izlupajte, pa ga zasecite po sredini ne odvajajući krajeve. Posolite i pobiberite meso pa u sredinu stavite jedan list praške šunke i dva lista sira.
Korak 2: Meso možete zatvoriti čačkalicom pre pohovanja. Prvo šnicle uvaljajte u brašno, pa u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Pržite u dubokom ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatkastu koricu.
Poslužite uz krompiriće ili neko povrće.
Prijatno!
Možete vi to same!
Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari