Slane torte osim što su odlične za predjelo na različitim svečanostima (slave, rođendane, proslave...) mogu biti i odličan dnevni obrok - ručak ili večera !
Pogledajte današnji recept i saznajte kako da napravite slanu tortu od pire krompira ! Pravi se brzo, ukusna je, topla i slasna !
Potrebni sastojci :
1,5 kg krompira,
3 jaja,
100 g margarina ili putera,
150 g fete ili nekog tvrđeg sira,
1 kašika origana,
2 kašičice soli,
200 g šunke,
100 g suvog mesa ili kobasice,
200 g kačkavalja,
Pavlaka.
Priprema:
Korak 1: Krompir skuvate u ljusci. Oljuštite ga i propasirajte sa margarinom. Dodajte jaja, so i origano pa sve mikserom lepo sjedinite. Dodajte fetu i promešajte. Šunku, suvo meso i kačkavalj iseckajte na kockice.
Korak 2: U vatrostalnu činiju ili kalup za pečenje (može i pleh) stavite pola smese od krompira, pa rasporedite šunku, meso i kačkavalj. Preko stavite ostatak krompira i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 C oko 30 minuta.
Korak 3: Izvadite i premažite kiselom pavlakom po vrhu i vratite u rernu da se još malo zapeče.
Uz slanu tortu od krompira možete dodati neku salaticu i ništa vam više ne treba jer je ona puna svega i sasvim dodvoljna za lep i obilan obrok !
Prijatno !
Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari