Sigurni smo da mnogi od vas vole piroške, ali problem na koji nailazite kada želite da ih napravite kod kuće jeste to što niste baš vični sa testima. Ne brinite, ove piroške možete spremite i vi koje niste nikada mesile testa!
Ukusne su, mekane, vazdušaste i što je najbolje ,,ne piju'' puno ulja! Možete ih jesti sa jogurtom, suhomesnatim proizvodima, kajmakom, salatom, a ako izbacite sir iz recepta i stavite manje soli možete ih klopati i sa slatki mazalicama (džem, krem, pekmez, šećer) - mogućnosti kombinovanja su neograničene.
Idealne su kao brza večera za celu porodicu, a ako preteknu do jutra i za doručak!
Pogledajte video snimak sa receptom i saznajte kako da brzo i lako spremite vazdušaste piroške sa sirom.
Potrebni sastojci:
3 jaja,
450 g brašna,
500 g sitnog sira,
1 prašak za pecivo,
2 kašičice soli,
ulje za prženje.
Uputstvo:
Korak 1: Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. U vanglu sa brašnom ubacite jaja, sir i posolite. Mesite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Izvadite testo na pobrašnjenu površinu, pa isecite pravougaonike debljine oko 0,5 cm.
Korak 2: Piroške spuštajte u vrelo ulje i pržite dok ne dobiju zlatno rumenu boju sa obe strane. Nije potrebno da stoje pre prženja niti je potrebno da se cede od viška masnoća. Čim se izvade iz posude za prženje spremne su za klopanje !
Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari