Nema ništa ukusnije od domaćeg sladoleda koji budi uspomene i rashlađuje u toku vrelih letnjih dana. Tajna dobrog ukusa je u klasičnoj recepturi koja uvek ostaje ista a vi dodajete voće, čokoladu vanilu kako bi napravili različite arome. Ovog puta smo krajnje praktični!
Predstavljamo recept za domaći sladoled.
NE PROPUSTITE: Sočni kolač od jabuke!
Potrebni sastojci:
- 6 jaja
- 300ml kisele pavlake
- 150gr šećera
- 150gr šlaga
- 300 ml mleka
Način pripreme:
Razdvojte belanca i žumanca, zatim mikserom umutite belanca i dodajte u njih šećer i kiiselu pavlaku.
Dobro izmiksujte i kada se smesa sjedini dodajte žumaca, uz dodatno lagano miksiranje.
Vreme jje za klasiču pripremu šlaga i mešnje šlaga sa prethono pripremljenom smesom.
Sada se prepustite mašti na volju i dodajte čokoladu, vanilu, keks ili bilo koji drugi vama omiljeni sastojak u smesu za sladoled.
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari