Stižu vam gosti, a ne znate šta da poslužite kao ,,grickalicu’’? Mi predlažemo fenomenalno toplo predjelo – aromatičnu grčku pitu!
Pročitajte - Sočna i hrskava pita sa sirom i grizom - recept
Sprema se lako - nema slaganja ni razvlačenja kora, sve se meša u jednom sudu. Ukus je fantastičan i sigurni smo da će se svideti i vašim ukućanima i gostima.
Pogledajte recept i saznajte kako se sprema.
Pročitajte - Brza bosansko-hercegovačka pita - prijesnac ili razljevuša - recept
Klik na PLAY!
Možete vi to same!
Potrebni sastojci:
3 tikvice,
60ml maslinovog ulja,
2 praziluka,
300g brašna,
pola šolje seckane mirođije,
Pola šolje seckane mente,
250g feta sira
250g rikota sira,
8 jaja,
200g pršute.
Pročitajte - Recept za hrskave trougliće sa sirom
Uputstvo:
Korak 1: Tikvice isecite na kolutiće, posolite i složite sa strane da puste vodu. Nakon 15ak minuta ih isperite i dobro posušite.
Korak 2: U tiganju izdinstajte praziluk dok ne omekša, pa ga prebacite u posebnu posudu. Dodajte mu tikvice, sireve, jaja, brašno i začine. Posolite i pobiberite po ukusu, pa promešajte da se sve sjedini.
Korak 3: Uključite rernu da se greje na 200-220oC. Kalup prečnika 22cm podmažite uljem, na dno i ivice složite pršutu, pa izlijte pripremljenu masu. Po vrhu složite pršutu. Ako nemate poklopac, stavite alu foliju preko kalupa i ubacite u rernu na 45 minuta. Pita je gotova kada je središnji deo čvrst.
Ostavite da se ohladi 20ak minuta. Kada se malo ohladi, isecite i poslužite! Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari