Ukusna, osvežavajuća pita spoj je neodoljivog testa i voća koja je čine idealnim, laganim dezertom za vrele letnje dane. Ulepšajte sebi radnu nedelju pripremajući ovaj ukusni recept, koji i nas uvek obraduje tako da ga rado koristimo. Potrebno vam je oko 45minuta slobodnog vremena, možda izgleda mnogo ali vredi!
Recept je u narednim redovima.
NEPROPUSTITE: Recept za osvežavajući koktel: Smrznuta ruža!
Potrebni sastojci za koru:
- 450gr brašna
- 50gr šećera
- 1 kašičica soli
- 100gr hladnog putera
- 3 kašike hladne vode
- 2 jajeta
Za fil od breskve:
- 4 breskve izrezane na kriškice
- šećer u prahu po želji
- dve kugle sladoleda po želji (mi smo koristili vanilu)
Način pripreme:
Najpre u većoj posudi izmešajte suve sastojke odnosno brašno, šećer i so.
Rukama izmvrite puter i dodajte ga u suvu smesu i promešajte je.
Lagano dodajte vodu i neprestano mešajte, kada se smesa skupi i podseti vas na testo ulijte najpre izmućena jaja.
Dobro izmešajte i ostavite da odstoji prekriveno krpom narednih 30 minuta.
Ako želite hrskavo testo ostavite ga u frižideru na trideseti minuta.
Zatim testo razvucite i obložite njime okruglu posudu (lakše je i praktičnije uz papir za pečenje).
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite narednih 30 do 45 minuta, u zavinosti od jačine rerne. Kora je gotova kada postane rumena.
Na gornji sloj kore, odnosno u sredinu dodajte breskve i šećera a zatim i sladoled.
Možete premazati koru sladoledom kako bi bila sočnija.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari