Uveliko se spremamo za Vaskrs - boje za jaja su kupljene, dekoracija već postavljena. Da li farbate veliku količinu jaja ili sve održavate skromno, čisto da obeležite praznik? Ukoliko spadate u prvu grupu, sigurno posle praznika ostane mnogo ofarbanih, već skuvanih jaja. Donosimo vam jednu ideju kako da iskoristite preostala šarena jaja od Uskrsa.
Recept sledi u nastavku!
NE PROPUSTITE: 5 SJAJNIH IDEJA ZA PORODIČNI DORUČAK
SASTOJCI
4 obarena jajeta
1 veza mladog luka
250 g krema sira
100 ml majoneza
150 g šunke
100 g kačkavalja
So i ostali začini, po ukusu
PRIPREMA
- Jaja oljuštiti pa iseći na kockice.
- Mladi luk iseći na kolutove, šunku i kačkavalj izrendati na krupno.
- U činiji sjediniti seckana jaja, mladi luk, izredndanu šunku i kačkavalj.
- Posebno umutiti krem sir i majonez s malo soli po ukusu.
-Preliti preko iseckanih sastojaka u činiji i polako promešati.
Salatu poslužiti neposredno nakon pripreme, jer će tokom mirovanja u frižideru izgubiti na kvalitetu.
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari