Kada želimo da se vratimo starim dobro oprobanim ukusima, ovi kolaćići su nezaobilazni na listi naših omiljenih slatkiša. Ne znamo šta više volimo kod njih - da li one komadiće kokosa koji nam hrskaju u ustima, ili čokoladnu glazuru koja se prosto topi. Možda ipak najviše volimo to što je jedan zalogaj-jedan kolač. A, onda se jednostavno zanesemo i prestanemo sa brojanjem. Sigurni smo da ćete i vi sa nama podeliti ovo iskustvo čim ispobate recept, koji vas čeka u nastavku.
Otkrivamo kako da napravite kolačiće sa kokosom i čokoladnom glazurom.
NE PROPUSTITE: Dobre stare karamel oblande - video recept
Potrebni sastojci:
250 g putera
300 g mekog brasna
130 g kokosa
100 g kristal sećera
2 jaja
150 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
Uputstvo za pripremu:
Prvo treba da zamestite testo od brašna, kokosa, putera, jaja i šećera. Stavite ga u kesu za zamrzivač i ostavite u frižider da odstoji pola sata.
Potom pobrašnjavite podlogu i razvijte testo da bude debljine 1-1,5 cm, pa vadite modlicom kolačiće. Možete koristiti malu rakijsku čašu, ili pak neki od modli u obliku zvezde, srca, deteline i sl.
Poređajte kolačiće na papir za pečenje, kojim ste prethodno obložili pleh. Kolačiće peći u rerni koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni C, oko 10 do 15 minuta. Vodite računa da kolačići ostanu svetli, ne smeju da poprime zlatno žutu boju, jer će onda biti suvi.
Ostavite ih da se ohlade.
Napraviti glazuru tako što ćete u šerpipostepano otapati čokoladu za kuvanje, zajedno sa slatkom pavlakom.
Kolačiće umačite u glazuru, pa ih stavite na rešetku dok se ne osuše. Pre nego što se glazura stegne, možete ih posuti kokosom.
Ukoliko, želite ne morate ih umakati, već posuti glazuru po njima kako biste dobili prošaran izgled.
Vaši kolačići sa kokosom i čokoladnom glazurom su spremni za posluženje. Prijatno!
NE PROPUSTITE: Tres leches: Recept za svetski poznat kolač vama na dohvat klika
Možete vi to same!
Foto izvor: devour-blog.com
NAJPOPULARNIJI Komentari