Pripremanje kolača uvek je bilo pravo uživanje, zar ne? Pogotovo ako ih spremate dragim ljudima. Ako želite da svoje bližnje obradujete jednim slasnim dezertom koji fantastično izgleda, a sprema se očas posla, na pravom ste mestu!
U današnjem tekstu otkrivamo vam recept za beli kolač od griza sa prelivom od bobičastog voća.
Kombinacija kremastog kolača od griza i slatkog preliva od bobičastog voća razmaziće i najizbirljivija nepca.
Ne propustite i: KREMASTA rapsodija ukusa - ČOKOLADNI mus sa PEČENIM lešnikom
:
Sastojci:
- griz 200 g
- jaja 4 kom
- mleko 0.5 l
- šećer 100 g
- prašak za pecivo 1 kesica
- med 1 kašika
- rum beli 1 dl
- mix bobičastog voća 200 g
- crveno vino 2 dl
Uputstvo za pripremu
1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Dok se ona zagreva pomešati u dubljoj posudi griz, jaja, prašak za pecivo, beli rum i med. Sve dobro promešati. U kalupe za mafine sipati masu i peći 20 minuta. Kada je kolač ispečen, ostaviti ga sa strane da se prohladi.
2. U manjoj šerpi rastopiti malo šećera i naliti crvenim vinom. Krčkati dok se preliv ne zgusne. Staviti bobičasto voće i skloniti sa strane.
Pročitajte i: Za istinske ljubitelje KAFE - MUS od kafe i svežeg voća
3. Na tanjir servirati kolač od griza koji ste okrenuli naopako tako da širi deo bude na tanjiru a uži deo gore. Preliti bobičastim voćem i dekorisati korom limuna ili limete.
Kako da pripremite još neke ukusne poslastice otkrijte na sajtu ukusnoibrzo.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari