Ako ste ljubitelj slatkiša i kafe, a verujemo da većina vas, baš kao i mi, jeste, onda će vas današnji recept potpuno oduševiti! Reski ukus kafe osvežen je voćkama, tako da pravi savršenu kombinaciju koja neće ostaviti ravnodušnim čak ni najizbrljivija nepca.
Osim što je preukusan, ovaj kolač je jako dekorativan tako da garantujemo da će vas predstaviti kao pravog kulinarskog majstora.
Pogledajte uputstvo koje sledi u tekstu ispod i još danas isprobajte ovo kremasto uživanje - mus od kafe i svežeg voća.
Ne propustite: Kremasti ,,nutela'' kolač u šolji
Sastojci:
- čokolada za kuvanje 200 g
- jaja 4 kom
- šećer 100 g
- slatka pavlaka 1 dl
- jagode ili drugo sveže voće po izboru 200 g
- vinjak 0.05 l
- biskvit 200 g
- kafa drobljena 100 g
Uputstvo za pripremu:
1. Na pari u manjoj vangli rastopiti čokoladu. Povremeno mešati da bi se podjednako rastopila.
Ne propustite: MUS od bele čokolade - raj za nepca! (RECEPT)
2. U drugoj posudi umutiti belanca odvojena od žumanaca uz dodavanje šećera. Kada ste umutili beli šam, sipati rashlađenu prethodno umućenu slatku pavlaku. Sipati malo vinjaka, zatim topljenu čokoladu i mrvice kafe. Sve lagano izmešati i ostaviti da se rashladi u frižideru nekoliko sati.
3. Mus od kafe servirati na biskvitima, a odozgo staviti kolutove jagoda ili drugog svežeg voća po želji i dekorisati svežom nanom. Posuti s malo kafe i uživati.
Još recepata za zanimljive poslastice možete pronaći na sajtu ukusnoibrzo.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari