Voćni komisbrot je sa dobrim razlogom popularan godinama unazad! Kolač koji će do sedam dana biti svež i koji možete poslužiti uz crni čaj ili kafu.
Recept sledi u nastavku.
Šta vam je potrebno?
300 g sušenog voća (brusnica, grožđica, ribizli...)
225 ml toplog čaja
sok sveže pomorandže i narendana kora
50 g putera
100 g smeđeg šećera plus 4 kašike za posipanje
225 g brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
Stavite sušeno voće u činiju i prelijte toplim čajem, sokom i rendanom korom od sveže pomorandže. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite preko noći da nabubri.
Zagrejte rernu na 180C i namastite kalup za pečenje. Penasto umutite puter i šećer, pa dodajte jaje, a potom i brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte mešavinu sušenog voća i pažljivo promešajte. Sipajte u kalup i poravnajte, pa prekrijte celu površinu smeđim šećerom.
Pecite oko sat vremena, ili dok čačkalica koju zabodete u sredinu ne bude suva. Ostavite da se ohladi, izvrnite na pravougaonu tacnu, isecite i poslužite uz čaj.
NAJPOPULARNIJI Komentari