U današnjem videu dotičemo se nama posebno drage, a vrlo važne teme - nege tela. Često smo vam pričale i pisale na ovu temu i savetovale koje sastojke da koristite, da biste postigli besprekoran izgled: kako bi koža bila zdrava i hidrirana, a kosa zadržala mekoću i svežinu. Ovog puta smo rešile da se pozabavimo drugom stranom priče - sastojci koje bi trebalo izbegavati u nezi kože.
Bilo da je osetljiva kao Ivanina, ili masna kao Anina - koža zahteva poseban tretman. Onoliko koliko je važno da naša koža dobija vredne nutrijente, toliko je važno da u nezi tela izbegavamo sastojke koji mogu odmoći. Znate već za našu saradnju sa kompanijom Oriflame. Posebnu pažnju nam je privukla Oriflame Love Nature kolekcija, koja je uspela da ispuni naša visoka očekivanja. Sastojke samog proizvoda lako možete otkriti - uvek se nalaze na poleđini pakovanja. Obratite pažnju i na sledeće smernice:
Bez parabena - parabeni su vrsta konzervansa i široko su primenjeni u kozmetičkoj industriji. Međutim, u telu nagomilavaju prilikom dugoročnog korišćenja kozmetičkih proizvoda, izazivaju dermatitis i hormonalni disbalans i povećan rizik od melanoma.
Bez silikona - ostaju na površini kože i kose, pa koža postaje iritirana, a kosa gubi volumen i brže se masti
Dermatološki testirano - stručnjak - dermatolog je testirao proizvod
Organskog porekla - proizvod zasnovan prvenstveno na sastojcima iz prirode, ne na hemiji
Bez alkohola - postoje tzv. masni alkoholi (esteri) koji pomažu koži da zadrži potebnu vlažnost i imaju pozitivan efekat. Postoje i loši alkoholi koji dovode do isušivanja. Izbegavati: etanol, propanol, etil alkohol, metanol. Korisni su cetil, steril, gliceril.
Pored svog zdravlja, brinemo i o zdravlju planete, pa je od izuzetne važnosti da su kompanije ekološki osveštene i da svoje preparate pakuju u biorazgradive materijale.
Detalji o sastojcima koje bi trebalo da izbegavate, kao i naši favoriti u nezi kože, čekaju vas u videu.
NE PROPUSTITE: Kako da izaberete pravu nijansu karmina prema svom podtonu kože
Klik na Play!
NAJPOPULARNIJI Komentari