Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Ne dozvolite da vas preplave: Praktični saveti kako da se izborite sa negativnim mislima

  • Mesečni horoskop za JUN 2025.

Recepti

Lambada kolač sa domaćim želeom - recept

Vikend je idealan za malo komplikovanije kulinarske poduhvate - pogotovo ako je napolju ružno vreme!

Odvojite jedno prepodne i spremite lambada kolač koji će vaš dom ispuniti mirisom narandže i vanile, a svojim ukusom oduševiti i najizbirljivija nepca.

Pogledajte uputstvo sa receptom i saznajte kako se sprema ova fantastična poslastica.

 

Potrebni sastojci:

4 jaja,
100g šećera,
100g brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
1 kašičica vanilin šećera,
Voćna krema
1 l soka od narandže,
10 kašika šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
Beli fil:
500ml mleka,
70g gustina,
150g šećera,
1 vanilin šećer,
kap ruma ili arome vanile,
200 ml slatke pavlake,
Glazura:
300ml slatke pavlake,
75 g čokolade za kuvanje,
100g milke noisette,
Još potrebno:
  Petit beure keksi i malo mlijeka za natopit kekse.

Uputstvo:

Biskvit:

Korak 1: Ugrejte rernu na 180°C. Tepsiju obložite papirom za pećenje. Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca dobro izmiskajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro umutite mikeserom i ručno dodajte sneg od belanaca, izmešajte i sve izlijte u tepsiju. Pecite 12-15min na 180°C, proverite čačkalicom da li je gotovo (ne treba da potamni). Testo ostavite da se ohladi.

Korak 2: Dok se testo peće pripremite beli fil - Stavite 300ml mleka sa šećerom i vanili šećerom da se kuva. Sa strane ostavite 200ml mleka u koje ćete dodati gustin i dobro umutiti mikserom, da ne ostanu grudvice. Kada mleko uvri smanjite vatru i lagano dodavajte gustin s mlekom uz stalno mešanje i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Čim provri sklonite sa ringle.  U fil dodajte kap ruma ili arome vanile i ostavite da se hladi, nabolje bi bilo da na svakih 5 minuta promešate varjačom, tako se neće zgrudvati i dobićete lepu glatku masu.

Umutite slatku pavlaku u šlag i dodajte je u skroz hladnan fil, pa sve dobro promiješajte.

Korak 3: Kad ste skuvali beli fil i ispekli biskvit, krenite na pravljenje voćnog fila - Ovaj fil ne sme čekati biskvit da se ispeće jer se jako brzo stegne, znači biskvit mora bit spreman pre nego što je počnete praviti. Hladan biskvit izvadite iz tepsije odvojite papir za pećenje vratite ga u tepsiju, poprskajte s malo mleka i ostavite da čeka fil.

Korak 4: Voćni fil -  Odvojite 700ml soka (naračnin sok iz tetrapaka) i stavite da se kuva sa šećerom. Sa strane pomešajte 300ml soka i 3 kesice pudinga od vanile. Kad sok uvri dodajte mu puding i uz stalno mešanje kuvajte dok ne provri. Odmah vruće izlijte na biskvit i odmah (dok je još vruće) preko slažite petit beure keks koji ste malo namočili u mleko.

Korak 5: To sve ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi i stavite u frižider na sat-dva da se hladi. Nakon hlađenja na kolać namažite belu fil i pripremite glazuru.

Korak 6: Glazura - 300 ml slatke pavlake stavite na vatru da se gri i dodajte obe čokolade uz stalno mešanje. Na laganoj vatri zagrejte pavlaku i mešajte da se otope čokolade. Pavlaka ne sme da provri. Malo ugejte pa sklonite s vatre, pa opet malo ugrejte pa sklonite s vatre i tako sve dok se čokolade ne otope. Kad su se obe čokolade otopile prelijte kolač s čokoladom i ostavite ga preko noći u frižideru.

Prijatno!

Uz okrugli kalup i ukrase sa šlagom, ovaj kolač može postati i fantastična torta.

Fotografije: Coolinarke

29.04.2015 12:18
 

Ne propustite

  • Brzi čokoladni kolač bez brašna i bez pečenja - recept

  • BRZI kremasti kolač sa jagodama BEZ PEČENJA - video recept

  • Fantastični čokoladni kolač od samo 3 sastojka - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Mesečni horoskop za JUN 2025.

  • Nedeljni horoskop za period od 02.06.- 08.06.2025.

  • Sočni kuglof - originalni austrijski recept

  • 7 lakih navika koje doprinose boljem kvalitetu života

  • Mini bašta na drvenoj paleti - uradi sama projekat

  • Kako da vaša koža blista tokom leta: Rutina nege za vrele dane

  • Kako sveće od pčelinjeg voska oblikuju naše emocije?

  • Otkrijte sebe u 5 minuta: Brzi test ličnosti koji će vas iznenaditi!

  • Da li pravilno perete kosu? Greške koje svi prave i kako ih izbeći

  • Zanimljivosti o Indiji: Običaji koji će vas iznenaditi

  • Zbogom dlačicama: Moje iskustvo s Philips Lumea Advanced IPL uređajem

  • Detoks tela i uma: Jednostavni koraci za prolećno čišćenje

  • Transformacija doma: Ideje za recikliranje starih predmeta i davanje im novog života

  • Ponovo na dejting sceni: Vodič za razvedene mame koje traže ljubav

  • Zlatna nega: Zavirite u svet najekskluzivnijih krema za hidrataciju kože

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

8 sjajnih trikova za spremanje kolača i torti

Spremanje kolača i torti je prava umestnost za one koje to vole, a slavlje za one koji su ljubitelji slatkiša. Ipak,...
Scroll up