Ima li išta lepše od ukusa toplog kapućina sa bogatom penom?
A zamislite taj ukus u kolaču! To mora da bude jedno slatko malo savršenstvo!
Danas vam otkrivamo recept za baš to - kapućino kolač.
Sprema se lako i idealan je kao posluženje uz kafu, logično!
Pogledajte recept i sledeći put kada vam drugarice dođu na trač partiju poslužte ih ovim fenomanlnim slatkišem.
Potrebni sastojci:
250g topljenog putera,
250g braon šećera + 2-3 kašike,
300g brašna pomešanog sa 1 praškom za pecivo,
4 jajeta,
50g oraha, pečen i samleven,
200ml jake kuvane kafe.
Za fil:
500g mascarpone sira,
2 kašike braon šećera,
Kakako ili topla čokolada za dekoraciju.
Priprema:
Korak 1: Upalite rernu da se zagreje na 1800C. U dublji sud ubacite puter i šećera, pa umutite mikserom dok ne dobijete glatku kremastu masu. Dodajte brašno i jaja i mutite dok se sve ne sjedini. Postepeno dodajte orahe i polovinu mere kafe. Mešajte ručno, nikako mikserom. Prebacite smesu u podmazan pleh i pecite 25-30 min.
Korak 2: Ostavite ispečenu koru da se ohladi 5 minuta, pa je prebacite na žicano postolje kako bi vazduh mogao da cirkuliše sa svih strana. Presecite je horizontalno po sredini na dva dela, kao da pravite sendvič. Zasladite preostalu kafu sa 2-3 kašike šećera, pa polako prelijte preko kora i ostavite da upije.
Korak 3: Dok se kora hladi napravite fil. U dibljem sudu pomešajte maskrapone, šećer i ostatak kafe i mutite dok ne dobijete glatku kremastu teksturu. Premažite polovinu fila preko prve kore, preko stavite drugu i nanesite i ostatak fila. Dekorišite kakao prahom ili toplom čokoladom.
Prijatno!
Fotografije: tlntv.com
NAJPOPULARNIJI Komentari