Kada se pojavila tzv. ,,baking'' metoda fiksiranja šminke, pomislili smo da je u pitanju samo kratkotrajni makeup trend. Međutim, tehnika je pokazala tako dobre rezultate, da je postala deo osnove šminkanja, pogotovo kada želite da savršen izgled zadržite ceo dan i noć. Zahavaljujući ovoj metodi, šminka ne mrda sa lica duže vremena, a izgledate sveže i blistavo satima!
Pročitajte - Kako da vam korektor ispod očiju traje CEO DAN - TRIK
Ljubitelji šminkanja su i u ovom slučaju postali jako kreativni i inovativni, pa je Instagram korisnica Miriam Marroquin postala viralno poznata upravo zahvaljujući svojoj varijanti ,,baking'' fiksiranja šminke. Njena tajna leži u jednoj neobičnoj namirnici koju možete naći ni manje ni više nego u svojoj kuhinji! Pogledajte o čemu se radi!
Verovatno vam je poznato da ,,baking'' metodu sprovodite tako što preko mesta na koja ste naneli korektor stavite deblji sloj translucent pudera u prahu. On skuplja sav višak proizvoda i ulja, ulazi u pore i bore, zaglađuje ih i čini vaš izgled besprekornim.
Pročitajte - "Baking" metoda šminkanja - fiksiranje korektora i hajlajting
Samu tehniku Miriam nije menjala, ali je za fiksiranje šminke upotrebila kukuruzni skrob, poznat i kao gustin!
Osim što je ovo daleko jeftiniji način da sprovedete ,,baking'' metodu, Miriam tvrdi i da je zdraviji! Kukuruzni skrob ne sadrži agresivne sastojke i alkohol kao većina translucent pudera, pa ćete tako izbeći isušivanje i iritaciju kože, a dobićete podjednako dobre efekte.
Pogledajte njen kratki Instagram video i upoznajte se sa upotrebom kukuruznog skroba u svrhe fiksiranja šminke!
Ako probate nešto slično, obavezno nam javite rezultate i efete koje ste imale!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari