Koliko puta vam se desilo da se kora za kolač zalepi za dno tepsije i tako vam pokvari sav trud.
IStina, možete da upotrebite pek papir koji jeste najbolje rešenje, ali šta ćemo sa okruglim tepsijama?
Malo komplikuje stvari to što morate da sečete papir talno u veličini dna, a da ne pričamo o gubljenju vremena.
Danas vam otkrivamo savršen premaz za tepsije i plehove koji će učniti da se svaka kora ili testo savršeno i lako odvoji od dna dok ste rekli keks, a pritom će biti potrebno samo par sekundi da ga nanesete na sud!
Pogledajte i saznajte kako se pravi...
Potrebni sastojci:
Pola šolje biljne masnoće,
Pola šolje biljnog ulja,
Pola šolje brašna.
Priprema: Pomešajte i promešajte sastojke dok se sve ne sjedini i postane glatko. Smesu smestite u teglu sa poklopcem i čuvajte na sobnoj temperaturi. Premazujte plehove i tepsije tako što ćete u smesu umočiti četku.
I to je sva mudrolija!
Možete vi to same!
Fotografije: veronicascornucopia.com
NAJPOPULARNIJI Komentari