Foto: wrinklesfineline.com
Trudite se da legnete na spavanje na vreme i dovoljno spavate kako biste izbegli naduvene podočnjake, međutim, kada ustanete oni su tu! Razlogi mogu biti razni, međutim, vrlo verovatno je u pitanju ono što ste pojeli.
Postoji 8 namirnica koje stvaraju podočnjake i ukoliko ne želite da ih imate ujutru, nemojte jesti te namirnice uveče!
NE PROPUSTITE: Ono što vam se jede govori mnogo o vama
1. Brza hrana
Zaista vam se jeo pomfrit, giros ili burger i niste mogli da odolite.
Ova hrana sadrži mnogo više soli nego što vam je potrebno tokom dana i ukoliko je budete konzmirali natečenost vam ne gine!
2. Beli hleb
Ukoliko budete naduveni imate podočnjake nakom kozmuranje belog hleba ili paste, moguće je da vaš organizam slabod podnosi glute.
Izbacite ove namirnice na nekom vreme i proverite da li ima razlike.
3. Mlečni proizvodi
Slično kao u prethodnom primeru, ukoliko primetite reakciju nakon konzumiranja mleka, sireva i jogurta moguće je da imate određenu alergiju na ove proizvode.
Probajte da smanjite unos kako biste uporedili da li ima boljitka kada su natečeni podočnjaci u pitanju.
4. Ljuta papričica
Zčinjeno i ljuto je prilično zdravo, čak i sjajno za kilažu, međutim, kod određenih ljudu nastaje upalni proces koji rezultira pojavom podočnjaka i natečenosti.
Ukoliko ste jeli tako nešto i imate problem s podočnjacima znaćete da je u pitanju papričica.
5. Šećer
Baš kao i so, beli šećer može izazvati reaklciju na vašem telu u vidu podočnjaka.
Smanjite dnevni unos i to će se sjajno odraziti i na vaše zdravlje, kilažu i izgled.
6. Paradajz
Iako nije naučno dokazano da paradajz može uticati na pojanu podočanjaka i naduvenosti, pacijenti koji imaju problema sa bolestima poput artritisa ga ne konzumiraju.
Proverite kako se odražava na vaš organizam.
7. Plavi patlidžan
Baš kao što je slučaj s paradajzom, ukoliko primetite otečenost oko očiju, a jeli ste plavi patlidžan možda je on bio uzrok.
Nije naučno dokazano, međutim, nije loše isprobati reakciju ne konzumiranjem.
8. Hrana iz konzerve
Ukoliko volite hranu poput pasulja iz konzerve, obavezno ga dobro isperite pre konzumiranja.
Ukus neće biti toliko sjajan jer ste isprali so, međutim na vašem licu neće biti reakcije koju ne želite.
NE PROPUSTITE: 6 razloga zašto je važno svakodnevno piti cveklu
Možete vi to same!
Izvor i foto: purewow.com
NAJPOPULARNIJI Komentari