Sa jeseni nam stiže dosta divnih stvari, ali i sezona virusa i gripa. Ako niste uspeli da izbegnete ovogodišnju sezonu kašlja, zapušenog nosa i temperature, sigurni smo da želite da se u vašem slučaju završi što pre. Priroda je tu da vam pomogne da se što pre oporavite i vratite na stari kolosek zdravi i puni energije kao nikad. Prirodni napitci su definitivno preporuka broj jedan svakog doktora kada je u pitanju jačanje imuniteta i borba protiv virusa i gripa. Danas vam donosimo 3 nove ideje za savršene napitke ovog tipa.
Pogledajte tekst koji sledi i otkrijte tri fantastična napitka za jačanje imuniteta u danima kada vas savladaju virusi.
NE PROPUSTITE: Šta je rekonekcija i kako ona oporavlja dušu i telo?
Jabuka, šargarepa i narandža
Ova vitaminska bomba će oporaviti svaki organizam. Sveže ceđeni sok od jabuke, šargarepe i narandže je definitivno proverena kombinacija za podizanje imuniteta i jačanje vašeg organizma u borbi protiv virusa i gripa. Bogat vitaminima A, B6 i C, magnezijumom i folnom kiselinom ovaj napitak je pravi booster za vaš imunitet.
PRe pripreme detaljno operite voće, pa napravite sok u vašem sokovniku. Ako nemate klasični sokovnih možete se poslužiti blenderom. Dobro izblendajte namirnice, pa kroz gazu procedite sok. I uživajte!
Cvekla, šargarepa, đumbir i kurkuma
Samo čitajući ove sastojke znate koliko vitamina i minerala može sadržati jedan ovakav sveže ceđeni sok, ali da preciziramo - obiluje vitaminima A, C i E, gvožđem i kalcijumom i prava je bomba za vaš imunitet. Kad ga popijete imćete osećaj da vam je istog trenutka bolje.
Upotrebite sokovnik da ga dobijete ili blender kao u prethodnom slučaju. Za bolje efekte možete dodati prstohvat bibera ili kajen paprike.
Sok od paradajza
Tako jednostavan, a tako pun blagodeti za vaš organizam! Najbolji način da uživate u svim njegovim benefitima jeste da ga napravite sami. Najbolja stvar od svega, nije vam neophodan sokovnik. Bogat vitaminima A i C, gvožđem i folatima.
Priprema se vrlo lako. Dobro operite paradajz, pa uklonite koru. Isecite ga na četvrtine i ubacite u šerpicu, pa dinstajte nekih 30ak minuta. Zati izgnječite paradajz i procedite ga kroz gazu kako biste odvojili sok od pulpe. Ohladite i uživajte!
NE PROPUSTITE: Grožđe - za vitku liniju i bolje zdravlje
Uz ovakve napitke, sigurni smo da ćete brže i lakše prebroditi prehladu i viruse koji su vas snašli ove jeseni. Prirodnom protiv gripa, to je siguran put!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari