Što se naše ljubavi prema kulinarstvu tiče, priznajemo da najviše volimo one recepte koji se brzo spremaju. Što manje vremena kraj šporeta, a što ukusniji rezultat. Danas na reperetoaru riba - kao jedan tipičan letnji meni, i to u varijanti nama voljenih pljeskavica. I ono što je najvažnije, sve se uklapa u našu koncepciju -biće vam potrebna samo tunjevina iz konzerve i još nekoliko standardnih sastojaka, i bez mnogo truda vaše tuna pljeskavice će krasiti vaš tanjir, gde garantujemo da se neće dugo zadržati.
U svakom slučaju, vredi da nastavite sa čitanjem, jer recept za ove ukusne i brze pljeskavice od tunjevine vas čeka u nastavku.
NE PROPUSTITE: Lagani letnji kolač sa kupinama i jogurtom
Potrebni sastojci:
2 konzerve tune u komadićima i u salamuri od po 180 g
2 kafene kašike senfa
170 g starog smrvljenog hleba
1 supena kašika soka ceđenog limuna
1 supena kašika vode ili salamure iz konzerve
2 supene kašike sitno seckanog svežeg peršuna
2 supene kašike sitno seckanog crnog luka
1 jaje
2 supene kašike maslinovog ulja
pola kafene kašike putera
So i biber
Uputstvo za pripremu:
Prvo dobro iscedite tunu, pa joj u sledećem koraku dodajte kašiku maslinovog ulja.
Pomešajte tunjevinu sa smrvljenim hlebom, senfom, ceđenim limunom, kašikom vode, peršunom, lukom, so i biber dodajete po želji, i obavezno jaje, koje treba da veže sve sastojke. Sve dobro sjedinite.
Potom prelijte smesu drugom kašikom maslinovog ulja, ponovo je malo promešajte, pa krenite rukom da formirate pljeksavice u želejnoj veličini i da ih ređate jednu pored druge. Treba da odstoje u frižideru oko jedan sat.
U tiganju zagrejte malo ulja na kojme ćete pljeksavice pržiti - nemojte preterivati sa količinom ulja.
Plejskavice treba da budu lepo rumene i sa jedne i sa druge strane. Svakako će biti brzo gotove, jer tunjevini iz konzerve nije potrebna dodatna termička obrada. Dakle - oko 3 minuta sa svake strane.
I vaše pljeskavice od tune su gotove - prijatno!
NE PROPUSTITE: Recept za kapri milkšejk - rapsodija ukusa za 5 minuta
Možete vi to same!
Foto izvor: www.simplyrecipes.com
NAJPOPULARNIJI Komentari