Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • 5 trikova za savršen ten nakon letovanja – Svi kažu da izgledam odmorno, a evo i zašto

  • Samo 10 minuta dnevno: Kako da vam kuća miriše kao posle generalnog čišćenja

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

Svaštara

Saveti za pripremu mesa zlata vredni - kulinarski trikovi

 

Možda ste i vi među onima koji tvrde da pravi ručak mora da sadrži meso. A ako niste, verujemo da se verovatno mesni specijaliteti ipak često nađu na vašoj trpezi, kao i da imate svoje omiljene načine kako da ih pripremate, bilo da se radi o recimo pasti sa piletinom, pečenoj ćuretini ili je pak biftek vaš prvi izbor. Takođe, ne sumnjamo da bi vam dodatni saveti samo koristili, pogotovo ako dolaze od strane profesionalnih kuvara.

U svakom slučaju, u nastavku vas čekaju kulinarski saveti zlata vredni i saveti u kuvanju koje treba da znate kada je priprema mesa u pitanju.

 

NE PROPUSTITE: Fantastični trikovi za čuvanje i pripremu voća i povrća

 

1. Kada odmrzavate meso, kako bi se lakše i brže otopilo, prelijte ga sa malom sirćeta. Ovo je trik koji sigurno deluje!

2. Takođe, prilikom odmrzavanja, meso nikad ne treba ostavljati u vodi, jer tako gubi svoje hranljive sastojke.

3. Ukoliko volite da vam meso nakon pečenja bude hrskavo i sa koricom, onda je potrebno da ga pre pečenja obrišete papirom za pečenje kako biste uklonili sa njega vodu odnosno višak tečnosti.

4. Ukoliko ne želite da vam se pečeno meso isuši, ostavite tanjir sa mesom iznad lonca sa kipućom vodom ili u toplu rernu u kojoj je meso stavite lonac sa toplom vodom.

5. Kad kuvate sos sa mlevenim mesom dodajte mu kašiku do dve prezli - tako će sos biti gušći.

6. Ako ostavite otisak palca na mlevenom mesu oblikovanom za pljeskavicu, ispržiće se pljosnato, a ne kao loptica.

7. Kada pravite bilo koje jelo od mlevenog mesa, ne zaboravite da mu dodate nekoliko kapi limunovog soka - sigurno će biti ukusnije. 

8. Pečene pljeskavice često budu tvrđe nego što smo želeli, a kako biste to izbegli masi za pljeskavicu pre pečenja dodajte komadić leda. Meso će tako biti sočnije i mekše.

9. Ukoliko volite da pečete džigericu, kako bi bila što mekša i ukusnija, pre pečenja je držite u hladnom mleku pola sata, i obavezno je posolite tek nakon pečenja.

10. Verujemo da često spremate pileći ili pak ćureći file. Ono što treba da znate jeste da će sigurno biti ukusniji ako ga pre pripreme držite samo nekoliko minuta u soku od ceđenog limuna.

11. Kobasice neće pući i manje će dimiti ako prije pečenja budu u vreloj vodi 8 minuta.

12. Ukoliko i vi volite mekane i sočne faširane šnicle, ne zaboravite da su smesu dodate i jedan manji sitno rendani krompir. 

NE PROPUSTITE: 4 top trika koja možete da primenite u čišćenju stana

Možete vi to same!

03.09.2021 15:03
 

Ne propustite

  • 17 super trikova u kuhinji koji će vam olakšati život

  • Kako napraviti savršen pire krompir, po receptima kulinarskih genija?

  • Profesionalni kuvari otkrivaju šta nikad ne poručuju u restoranu!

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Kako da uklonite narandžaste nijanse iz kose nakon upotrebe blanša

  • Nedeljni horoskop za period od 18.08.- 24.08.2025.

  • Asimetrične majice su ponovo u modi

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Nisu pahuljice: ovo je najzdravija namirnica za doručak

  • Office mode: Koje cipele bi trebalo da izaberete uz svoju odeću?

  • Bele obrve: Zašto su se zvezde opsednule ovim trendom i kako ga nositi?

  • Office siren: 90-te u kancelariji

  • Psihološko ogledalo: Jungove najvažnije lekcije koje treba ponoviti

  • La Dolce Vita: Umetnost življenja, slavljenje malih trenutaka

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Žuti Kuglof sa Slatkim od Malina - naš omiljeni jesenji kolač

  Opet se kuvalo u MJTS kuhinji, ovog puta na meniju jedan od Aninih omiljenih kolača - kuglof! Znate da volimo...
Scroll up