Foto: davidwolfe.com
Kada je dan naporan i napolju hladno, kada se vratimo kući najviše će nam prijati ukusna i topla čorba.
Možete je spremiti uveče, pa pojesti sutradan ili ukoliko imate vremena skuvajte svežu.
Priprema je jednostavna, a sastojci će vas oduševiti!
NE PROPUSTITE: Recept za štapiće sa sirom kakve do sada niste probali
Neophodni sastojci:
- kašika maslinovog ili nerafinisanog kokosovog ulja
- 3 čena belog luka ( zgnječenog)
- 400 g šargarepe isečene na kockice
- oko 30 g oljuštenog i iseckanog đumbira
- litra supe od povrća s malom količinom soli
- sok od pola limuna ili lajma
- malo bosiljka
- šaka očišćenog semena bundeve
Foto: thebantingchef.co.za
Skuvajte supu od povrća na nižoj temperaturi. Povrće bi trebalo da se sastoji od celera, crnog luka, peršuna i krompira.
Imajte na umu je potrebno oko 2 sata kako bi se sve lepo skuvalo. Možete dodati i sušeno, mleveno povrće, međutim, mnogo bolja i zdravija opcija je sveže.
Dodajte ulje i beli luk i zatim šagarepu i đumbir.
Stavite da sve proključa, pa poklopite i ostavite da se stoji barem 15 minuta na nižoj temepraturi.
Neophodno je da šagarepa smekša.
Nakon toga, sipajte sadržinu u blender iz nekoliko puta, u zavisnosti od toga kolika je zapremina vašeg blendera.
Izblendana smesa je postala gusta čorba. Pomešajte je sa sokom od limuna.
Sipajte u tanjire i pospite bosiljak i semenke bundeve od gore. Ovaj deo je opcion, ali daje poseban šmek.
Foto: cookdiary.net
Poslužite čorbu sa tost hlebom ili tost hlebom na koji ste stavili namaz od avokada, soka od limuna, soli i crvenog luka.
Ukus koji obara s nogu!
Osim toga, šagarepa je prepuna vitamina A, a đumbir je odličan za varenje. Sve zajedno čini spoj koji vraća dobro raspoloženje i podiže imunitet!
NE PROPUSTITE: 11 mitova u zdravoj ishrani u koje morate prestati da verujete
Uživajte u neponovoljivom ukusu.
Možete vi to same!
Izvor: davidwolfe.com
NAJPOPULARNIJI Komentari