Leto je, što znači da je vreme za lagane obroke! Mi uvek biramo salate - hranljive, obiluju vitaminima, brzo se spremaju - što znači da ne provodimo vrele letnje dane u kuhinji, a zgodne su i za poneti, ukoliko želite da ponesete ručak na recimo posao. Ovog puta smo izabrali salatu sa lososom, kao i sa avokadom - što znači da je vreme da se spremite za jedan super obrok! Recept je jednostavan, i ukoliko želite da se hranite zdravo, savetujemo da ga ne preskačete u okviru svog sedmodnevnog menija.
U nastavku pogledajte kako da pripremite obrok salatu sa lososom i avokadom.
NE PROPUSTITE: Najbolji recept za pripremu ramsteka - u umaku od senfa
Sastojci:
500 g fileta lososa
Paradajz
Krastavac
Masline
Feta sir
Avokado
Limun
Med
Maslinovo ulje
Balzamiko
Sveže seckan peršun
Crveni luk sečen na kolutove
dva čena belog luka
Što se količine sastojaka tiče kada je povrće u pitanju, slobodno je sami odredite prema svom ukusu. Svakako, 500 g losos fileta je dovoljno za obrok za 3-4osobe.
Priprema:
Prvo je potrebno da napravite marinadu - od 3 supene kašike maslinovog ulja, celog isceđenog limuna, sitno seckanog, belog luka, i seckanog peršuna. Potom dobro prekrijte filete lososa marinadom, i odložite u frižider na oko dva sata do pečenja.
Losos pečete kratko sa obe strane ja jačeoj vatri u tiganji, ili pak u rerni na papiru za pečenje.
Pečen losos podelite na manje komade. U jednu činiju pomešajte svo seckano povrće i avokado, blago izmešajte, zatim dodajte fetu i masline, i napsletku losos. Po želji prelijte maslinovim ulje i blazamikom. Takođe, ono što mi preporučujemo i što uz ovu salatu ide fantastično, jeste dresing od pola ceđenog limuna i jedne kafene kašike meda!
Vaša obrok salata je spremna, prijatno!
NE PROPUSTITE: Musaka od tikvica - najukusniji recept do sada
Možete vi to same!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari