Testo plus piletina i sočno punjenje je definitivno kombinacija za koju verujemo da bi se rado našla na jelovniku mnogih gurmana. Obrok idealan za početak dana, ili pak kulinarsko remek-delo za koje vam neće trebati mnogo vremena, i kojim možete poslužiti svoje goste ostavivši na njih utisak umešne domaćice. U svakom slučaju, recept sledi u nastavku.
Saznajte kako da napravite punjeni prsten sa piletinom.
NE PROPUSTITE: Recept za slani rolat sa ajvarom - zvezda među predjelima
Ukupno vreme pripreme je 30 minuta.
Potrebno vam je:
2 pakovanja smrznutog lisnatog testa
300 g prethodno obarenog pilećeg mesa
50 g sitno seckanog peršunovog lista
250 ml pavlake
70 g senfa
150 g krem sira
so
biber
po želji origano
Prvo pripremite punjenje za testo, tako što ćete jednostavno pomešati sve kremaste sastojke - pavlaku, krem sir i senf sa barenom piletinom koju ste prethodno iseckali na kockice. Zatim dodajte prstohvat soli, malo bibera, seckani peršun (deo ostavite za serviranje) i, ukoliko želite, malo suvog origana i vaše punjenje je spremno.
Nakon što ste odmrznuli testo, razvucite ga oklagijom tako da bude kružnog oblika, i debljine 5 mm i isecite ga na 8 jednakih trouglova. S obzirom da imate dva pakovanja testa, dobićete ih ukupno 16.
Trouglove ređate na pleh koji ste prethodno podmazali ili obložili papirom za pečenje tako da sa unutrašnje strane formirate krug (od najkraćih stranica), a da spolja dobijete oblik sunčevih zraka, kao na slici ispod.
Punjenje stavljate na sredinu prateći kružni oblik prstena:
Potom zatvarate punjenje tako što preklapate testo ka unutra.
Prsten pečete u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni C oko 20 minuta, dok testo ne dobije zlatno rumenu boju.
Sačekate nekoliko minuta da se testo malo prohladi, potom ga isecite, i vaš specijalitet je spreman za posluženje.
NE PROPUSTITE: Sočna i ukusna pita sa tikvicama kakvu do sad niste probali
Prijatno! Možete vi to same!
Foto izvor: theseasonedmom.com
NAJPOPULARNIJI Komentari