Ne znamo za vas, ali kada osetimo miris mekika istog trenutka se vraćamo u detinjstvo kada nas je baka jurila po igralištu sa ovim divnim domaćim spacijalitetom. Da, zovemo ih specijalitet, jer u našem svetu one to upravo i jesu! Zato vam danas donosimo recept za ukusne domaće mekike, dodajući mu i recept za fantastični nadev koji se s njima odlično kombinuje. Pogledajte i prvom prilikom ih napravite svojim ukućanima - nećete se pokajati!
Pogledajte i: OVO do sad niste probali - punjene SLANE krofne
Potrebni sastojci:
1 kesica kvasca
500 g belog brašna
400 ml mleka
So po ukusu
2 komada Carnex selection paštete sa komadićima mesa
100 g kisele paprike
200 g belog sira
1 dl ulja
Uputstvo za pripremu:
Zagrejati mleko i sipati kvasac. Sačekati da kvasac krene da peni i preliti preko brašna pomešanog sa solju. Dodati malo ulja i umesiti testo. Sačekati da naraste uz povremeno mešenje.
Paštetu pomešati sa komadima belog sira i seckanom kiselom paprikom. Sve dobro sjediniti i staviti u frižider.
Kada je testo naraslo, premesiti ga, dodati još malo mleka i ostaviti da još malo naraste. Gledati da testo bude vlažno i lepljivo.
U zagrejano ulje kašikom stavljati testo i pržiti mekike. Služiti ih uz mešavinu paštete, sira i paprike.
Ako su vam se dopale domaće mekike, ideju za sutrašnji ukusan doručak potražite na sajtu ukusnoibrzo.rs
*Ovaj tekst je urađen u saradnji sa Carnex-om.
NAJPOPULARNIJI Komentari