Želite da spremite savršen doručak, a nemate ideju šta biste mogli napraviti?
Imamo rešenje!
Napravite palačinke na malo drugačiji način nego što ste do sada to činili.
Saznajte u nastavku koji su sastojci neophodni i vaši ukućani i vi ćete biti oduševljeni krajnjim ishodom!
NE PROPUSTITE: Saznajte zašto je dobro kombinovati čokoladu i vino
Za 4 porcije palačinaka potrebni su vam:
- 300 g bademovog brašna
- 100 g belog brašna ili bezglutenskog brašna
- 60 g šećera
- kašičica soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 45 g maslaca
- 3 jaja
- kašičica ekstakta vanile
- pola kašičice cimeta
Foto: kingarthurflour.com
U većoj činiji pomešajte svo brašno, šećer, cimet, so i prašak za pecivo.
U manjoj činiji pomešajte jaja sa maslacem koji se topio na sobnoj temperaturi i dodajte eksrtakt vanile i sve dobro izmešajte.
Dodajte tu smesu u veću činiju sa brašnom.
Ostavite smesu da odstoji kratko i ukoliko ima grudvica, procedite je.
Zatim, pripremite nelepljivi tiganj.
Zapamtite, ove palačinke ne treba da budu tanke, već manje i deblje.
Zato, pomoću kašike sipajte smesu polaku na sredinu tiganjai i dodajte količin po potrebi.
Pecite s obe strane dok ne porumeni.
Foto: kingarthurflour.com
Poslužite palačnike sa javorovim sirupom ili voćem.
Ukus će vas oduševiti!
NE PROPUSTITE: Recept za čokoladni i voćni umak za keks neće vas ostaviti ravnodušnim
Verujemo da ćete, kada ih jednom probate, ove palačinke uvek rado praviti.
Možete vi to same!
Izvor: purewow.com
NAJPOPULARNIJI Komentari