Foto: www.marieclaire.com
Iako vam je na prvi pogled naslov delovao neverovatno, dobro razmislite! Uvek ima izuzetaka, ali zaista nam kosa često bolje izgleda drugi ili treći dan nakon pranja nego čim je isfeniramo.
To se odnosi i na uvijenu i na ispravljenu kosu. Jednostavno, delujete mnogo ležernije jer kosa dobije posebnu živost i teksturu.
Ukoliko se pitate kako da dobijete taj efekat kada je kosa potpuno čista, mi ćemo podeliti sa vama nekoliko trikova na tu temu.
NE PROPUSTITE: 4 frizure koje će učiniti da tanka kosa deluje bujnij
1. Koristite peškir od mikrofibera
Ukoliko ste u mogućnosti nabavite peškir od mikrofibera i nemojte koristiti za kosu onaj koji koristite za telo. Peškirom ćete prosušiti kosu, ali će se i upiti svi proizvodi zbog kojih bi kosa mogla delovati sjajno. Takođe, ovaj peškir ima anti statička svojstva.
2. Promenite način feniranja
Feniranje četkom i fenom uz pomoć usmerivača vazduha daće kosi svilenkast sjaj - što vi ne želite. Razburišite kosu tako što ćete fen usmeriti na vrhove kose pa sušiti prema korenu.
Na kraju je prstima dodatno razbarušite, ali vodite računa - ne želite da budete čupavi već samo da delujete neobavezno.
Foto: www.stealherstyle.net , www.dailymail.co.uk
3.Upotrebite sprej ili prah za volumen
Prah koji se stavlja u koren kose da bi kosa imala dodatni volumen ili sprej za kosu sa istim efektom, ne smete izostaviti.
Kosa će izgledati kao da je puna života, a nakon nanošenja proizvoda okrenite glavu na dole i prstima dobro protresite kosu.
NE PROPUSTITE: 4 znaka da vam je hitno potrebno šišanje
4. Koristite suvi šampon za kosu
Vaša kosa će delovati živopisnije ukoliko se smanji reflektovanje svetlosti i sjaj. Suvi šampon može pomoći u tome jer će oponašati izgled kose "od tri dana" , a i frizura će se mnogo lakše stilizovati. Jednostavno rečeno, dobićete mat efekat na kosi.
Foto: www.hairworldmag.com
Kao što vidite, prošlo je vreme uglađenih lokni i ispeglanih frizura. Došlo je vreme da delujemo opuštenije i, priznaćete, potpuno cool!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari