inspirationalpowers.blogspot.com
Leto volimo zbog mora, sunca, lepršave odeće, ali i velikog izbora svežeg povrća koje nam nude lokalne pijace. Kada prošetamo između tezgi istog momenta dobijamo inspiraciju za kuvanje, prosto poželi odmah da iskoristimo sve te đakonije koje nam priroda nudi.
Najbolji način da u svoju ishranu unesete zdravlje jeste da povrće jedete sveže, ali ako ipak želite da ga termički obradite, najbolja opcija za to je rerna!
Dodajte začine i sir i dobićete fantastičan lak i dijetalan obrok koji se sprema očas posla i koji možete poslužiti kao laganu večeru ili prilog glavnom jelu uz ručak.
Pogledajte recept i saznajte koliko se lako pravi zapečeno povrće sa sirom.
Potrebno sastojic:
Tikvice,
Paradajz,
Krompir,
Patlidžan,
Crni luk,
ili bilo koje drugo povrće po izboru,
Biljni začin,
Maslinovo ulje,
Sir po ukusu.
* Količina nije strogo određena, sve prilagodite svom ukusu.
Svo povrće iseckajte na tanke kriške začinite biljnim začinom.
Dno pleha premažite uljem, pa povrće složite uspravno. Naizmenično redjate paradajz, tikivce, krompir, luk. Ubacite u rernu zagrejanu na 200oC. Kada krompir omekša (njemu najviše vremena treba) izvadite pleh, narednajte sir preko povrća i vratite da se zapeče.
Poslužite toplo! Prijatno!
Možete vi to same!
Foto: favoriterecipes78.blogspot.com
NAJPOPULARNIJI Komentari