Ništa ne može da zameni ukus domaćeg voćnog soka! Sigurni smo da se mnogi od vas, koji još iz detinjstva pamte sok od zove, sok od limuna ili osk od višnje, apsolutno slažu sa ovim.
Domaći sokovi su daleko zdraviji od kupovnih čije tačne sastojke i ne znate, pritom se vrlo lako pripremaju.
Druga dobra stvar jeste ta što, kada imate u kući domaći sirup, iznenadni gosti vas nikada ne mogu uhvatiti bez osvežavajućeg posluženja!
Ide nam sezona višanja i zato pogledajte recept i saznajte kako da napravite domaći sirup od ove zdrave voćke.
Potrebni sastojci:
2 kg višanja bez koštice,
2 l vode,
1,5 kg šećera,
1 ravna kašičica konzervansa.
Priprema:
Korak 1: Višnje operite i očistite od koštica. Isitnite ih u blenderu ili secku i prelijte hladnom vodom. Promešati, pa procedite i sok sipajte u veću šerpu. Dodajte šećer i konzervans.
Korak 2: Stavite šerpu na ringlu, pa kuvajte dok ne proključa. Ostaviti da vri oko 15 minuta, a penu pažljivo skidajte sa vrha šerpe. Ostaviti sirup da se ohladi, pa ga sipajte u dezinfikovane flaše. Sirup možete odmah konzumirati.
Možete vi to same !
Recept preuzet sa bloga : Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari