Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Cheesecake VOĆNI kup - PROLEĆNA poslastica (video recept)

Proleće, a sa njim i lepo vreme, nam je napokon stiglo, pa smo odlučile to da to iskoristimo i svratimo kod Tatjane u Novi Sad.

Ona je jedva čekala da nas ugosti, a kao deo dobrodošlice nam je priremila Cheesecake voćni kup, čiji recept smo odlučile da podelimo sa vama.

Proleće je inspiracija za najrazličitije poslastice, tako da vi ovu našu takođe možete prilagoditi sebi, po izboru.

Pročitajte - Recept za GRČKU pitu

Pravi se za nekoliko trenutaka, a nestaje za još manje.smiley

Odličan je za sve prilike i možete ga servirati na mnogo načina.

Pročitajte - KREMASTA aromatična PASTA za svega 20 minuta (VIDEO recept) 

Klik na PLAY!

 

Pročitajte - Recept za domaće krofne

Sastojci:

300 gr Plazma keksa
5 kašika mleka
*180 gr maslaca ili margarina 

Beli fil:
nemasni krem sir (450 gr)
1 krem fix
*1 vanilin šećer
50 ml. vode
*1 želatin (10 gr.)
500 ml slatke pavlake
220 gr šećera u prahu

 

Po izboru sveže voće ili
voćni fil :

450 gr. crvenog voća
100 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
50 ml. vode za želatin
4 kašike šećera

*sastojci koji su vam neophodni samo ako pravite tortu, ne i za kup.

Uputstvo za prirpemu kupa:

Korak1: Pomešajte plazmu sa par kašika mleka, tek toliko da ne bude potpuno suva.

Korak2: U drugoj činiji umutite krem sir, šećer u prahu,vanilin šećer, kremfiks i slatku pavlaku. Mutite dok ne dobijete sjedinjenu masu.

Korak3: Iseckajte na kockice voće po želji, i ređajte u dekorativne čaše po rasporedu : plazma,fil,voće, pa ponovite redosled do vrha.

 

Ukoliko vam se više dopada ideja da napravite pravu čizkejktortu evo i tog recepta.

Uputstvo za prirpemu torte:

Voćni fil - Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri  10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.

Kora za tortu - Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).

Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.

Beli fil: Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min, a zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.

Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.

Ostaviti u frižideru da odstoji 6 - 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa i to je to...

Vaš cheesecake je gotov!

 

Možete vi to same!

16.06.2016 14:32
 

Ne propustite

  • Brzi čokoladni kolač bez brašna i bez pečenja - recept

  • 8 sjajnih trikova za spremanje kolača i torti

  • Brza keks torta sa jogurtom i višnjama - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Mesečni horoskop za JUL 2025.

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Ravne sandale: vodeći modni trend ovog leta

  • Crvene flekice na koži: Šta nam poručuju i kako ih se rešiti?

  • Spas za kosu leti: Tajne duboke hidratacije

  • Brza pasta sa čeri paradajzom: Savršen obrok kad nemate vremena!

  • Tri znaka koja VAM ŽIVOT ŠALJE: Nikada ne ignorišite OVA upozorenja

  • Zašto dolazi do hormonskog disbalansa? Razumevanje složene mreže u našem telu

  • Može li nas intuicija prevariti? Razumevanje unutrašnjeg glasa

  • Knjige koje nas uče da zavolimo svoje telo

  • Letnje osveženje i alkohol: Opasnosti koje vrebaju u vrelini

  • Ako sređujete kuću vikendom, neka bude kratko: Top saveti!

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Brza hrskava poslastica od šljiva - recept

  Hrskavo u kombinaciji sa kremastim je nepogrešiv spoj, zar ne? U današnjem postu vam otkrivamo fantastičan recept za...
Scroll up