Proleće, a sa njim i lepo vreme, nam je napokon stiglo, pa smo odlučile to da to iskoristimo i svratimo kod Tatjane u Novi Sad.
Ona je jedva čekala da nas ugosti, a kao deo dobrodošlice nam je priremila Cheesecake voćni kup, čiji recept smo odlučile da podelimo sa vama.
Proleće je inspiracija za najrazličitije poslastice, tako da vi ovu našu takođe možete prilagoditi sebi, po izboru.
Pročitajte - Recept za GRČKU pitu
Pravi se za nekoliko trenutaka, a nestaje za još manje.
Odličan je za sve prilike i možete ga servirati na mnogo načina.
Pročitajte - KREMASTA aromatična PASTA za svega 20 minuta (VIDEO recept)
Klik na PLAY!
Pročitajte - Recept za domaće krofne
Sastojci:
300 gr Plazma keksa
5 kašika mleka
*180 gr maslaca ili margarina
Beli fil:
nemasni krem sir (450 gr)
1 krem fix
*1 vanilin šećer
50 ml. vode
*1 želatin (10 gr.)
500 ml slatke pavlake
220 gr šećera u prahu
Po izboru sveže voće ili
voćni fil :
450 gr. crvenog voća
100 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
50 ml. vode za želatin
4 kašike šećera
*sastojci koji su vam neophodni samo ako pravite tortu, ne i za kup.
Uputstvo za prirpemu kupa:
Korak1: Pomešajte plazmu sa par kašika mleka, tek toliko da ne bude potpuno suva.
Korak2: U drugoj činiji umutite krem sir, šećer u prahu,vanilin šećer, kremfiks i slatku pavlaku. Mutite dok ne dobijete sjedinjenu masu.
Korak3: Iseckajte na kockice voće po želji, i ređajte u dekorativne čaše po rasporedu : plazma,fil,voće, pa ponovite redosled do vrha.
Ukoliko vam se više dopada ideja da napravite pravu čizkejktortu evo i tog recepta.
Uputstvo za prirpemu torte:
Voćni fil - Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Kora za tortu - Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.
Beli fil: Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min, a zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Ostaviti u frižideru da odstoji 6 - 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa i to je to...
Vaš cheesecake je gotov!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari