Odlično aromatično jelo za kraj leta...
Sastojci za 4 osobe:
8 pilećih bataka bez kože
8 listova pršute ili dimljene šunke
2 kašičice maslinovog ulja
2 glavice belog luka
800g paradajza (mešavina manjih žutih i crvenih cherry paradajza)
175ml suvog belog vina
400g belog pasulja iz konzerve
šaka svežeg bosiljka
Uputstvo:
1. Začinite batake solju i sveže mlevenim biberom. Na svaki batak stavite po 3 listića bosiljka, pa umotajte u list šunke.
2. Uključite ringlu. Uzmite veliki tiganj, zagrejte ulje, pa ubacite batake, pržite po 4 minuta sa svake strane. Meso prebacite u pleh.
3. Uključite rernu na 160C. U međuvremenu isecite beli luk i prepolovite paradajz ako je mali, odnosno isecite na četvrtine ako je veliki. Mesu dodajte isečen beli luk i paradajz, bosiljak i belo vino, prekrijte folijom i ostavite da se lagano krčka 40 minuta.
4. Skinite folju, sipajte pasulj, začinite po potrebi, pojačajte rernu na 220C i pecite 30 minuta dok paradajz, meso i beli luk ne dobiju braonkastu boju. Pre služenja pospite jelo ostatakom bosiljka. Prijatno i možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari